Här kan till och med nöden få en lag

Det var till och med kö inne på herrtoaletten (enligt säkra uppgifter). Då måste något ha gått snett vid bygget av vad som är det största konferenscenter jag någonsin besökt. Och utan att skryta har det blivit ganska många sådana under åtskilliga års bevakning av olika jättekonferenser i USA och i andra länder.

Under strecket
Publicerad
Annons

Kön utanför damtoaletten ringlade sig så lång att jag beslutade mig för att söka upp en annan i den gigantiska labyrinten som rymmer tiotusentals besökare samtidigt. Där var det tomt och jag kom att tänka på det så kallade ”potty parity”-förslaget som trots en del spydiga kommentarer alls inte är något skämt.

Bakom förslaget står en demokratisk och en republikansk kongressledamot i ett utskott i representanthuset, The House Oversight and Government Reform Committee. De kräver att byggnormer upprättas som föreskriver ett lika stort antal damtoaletter som urinoarer och manstoaletter, 1:1‑som regeln kallas, i nya federala fastigheter och i‑samband med renovering av ‑federala fastigheter.

Annons
Annons
Annons