Här hittar du den lyxigaste kaviaren

Det behövs inte mycket finkaviar för att gommen ska bli lycklig. Här guidar vi dig till de bästa kaviarköpen i Stockholm och på nätet.

Under strecket
Publicerad
Rysk kaviar.

Rysk kaviar.

Foto: COLOURBOX
Annons
Rysk kaviar.

Rysk kaviar.

Foto: COLOURBOX
Rysk kaviar. Foto: COLOURBOX

Stören är utrotningshotad så den som vill smycka påskbordet med de små, smakrika fiskäggen får nöja sig med odlade kusiner från Spanien, Tyskland, Frankrike eller Italien. Melanders fisk i Östermalmshallen tar hem kaviar på beställning. En dosa med 30 gram kostar mellan 700 kr och 800 kronor.

Hav Fisk och Catering i Hötorgshallen har Kalix Löjrom för 195 kronor hektot. Här hittar man även odlad störrom i 30 grams dosor som kostar mellan 400 och 1 300 kr beroende på om äggen kommer från fiskarna Beluga, Sevruga eller Oscietre.

På nätet huserar lyxiga
Caviar House & Prunier, kända för sitt samarbete med modeikonen Yves Saint Laurent som designat dosan till deras årgångskaviar. 2012 års kaviar är slut så de som suktar efter fiskägg med hög glamourfaktor får vänta tills oktober när årets kaviar släpps. Under tiden kan man alltid beställa Imperial Finest Kaviar, en 30 grams dosa kostar 230,30 Euro.

Mer påskläsning

Därför blir du smart av att äta äggsvd.seSå kokar du det perfekta äggetsvd.sePåskfavoriter ur SvD:s receptskattsvd.se
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons