Annons
X
Annons
X

Här hittar du Bodrums bästa strand

Hej Per!

Jag läste på Resebloggen att du varit i Bodrum nyligen och eftersom jag och min kille ska dit efter midsommar så undrar jag om du kan ge några bra strandtips. Helst sandstränder.

Vänliga hälsningar Kicki’

Foto: COLOURBOX

Stranden i själva Bodrum är helt okej om man bara vill sitta i sin solstol och lyssna på vågornas svall, och samtidigt har nära till shopping och restauranger (borden står i princip på stranden).

Men som strand betraktat hamnar den inte på några topplistor. Den är visserligen ganska lång, men den är inte alls bred. Dessutom är sanden ganska grov, på gränsen till småsten. Detsamma gäller för stranden i grannorten Gümbet – lång strand men bitvis stenig.

LÄS OCKSÅ:
Turkiets Saint Tropez är tillbaka

Annons
X

Den finaste stranden på Bodrumhalvön är, enligt mig, Camel Beach (Kargi på turkiska) en knapp mil väster om Bodrum. Detta är en lång mjuk sandstrand med klart vatten. Här finns solstolar, kaféer och restauranger, men det är ändå en lugn strand.

Fin är också stranden i turistorten Turgutreis som ligger ytterligare någon mil västerut från Bodrum. Mjuk sand även här, men inte lika lång och mysig som Camel beach. Restaurangerna ligger utmed strandpromenaden så det är inget för den som söker lugn och ro.

Missa inte heller byn Gümüslük. Här finns visserligen inte någon strand värd namnet, men den lilla byn är väldigt mysig med sina restauranger som ligger i gamla trähus på utmed kajkanten. Absolut läge för en romantisk middag.

LÄS MER:
Upptäck den turkiska pärlan Kaș
BILDSPEL:
Sommarens heta resenyheter – så ser de ut

Annons
Annons
X
Foto: COLOURBOX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X