Annons
X
Annons
X

Har folk med pengar mer tid?

Det svenska ordspråket ”Den som aldrig har tid är den som uträttar minst” ligger som en tung sten på våra axlar dag ut och dag in.

Hur vi än vrider och vänder på klockan får dygnet aldrig fler än 24 timmar. När arbetsdagen är klar finns det knappt tid så det räcker för ärenden, familj, vänner och fritid. Men tänk er in i denna situation:

Du har precis insett att du inte är en superkvinna eller superman. Inte heller en ung singel utan familj som sover mindre än björnen på sommaren. Men med ett schysst lönekonto kan man alltid vinna tid. Och då tänker jag inte på att man kan ha en privat kock hemma eller barnvakt då och då.

Så här går det till:

Annons
X

Under eftermiddagen går företaget X och hämtar ut ett paket till dig, för att senare lämna in en matta på kemtvätt och samtidigt byta däck på bilen.

I södra Europa har företag som lever på att ”skänka bort” tid blivit allt fler. Nåja, skänka bort tid kanske är att överdriva, men deras verksamheter gör så att den som vill kan få mer tid över.

Än så länge får vi nöja oss med rot-avdrag i Sverige, men hushållsnära tjänster även utanför hemmets väggar som ger skattereduktion vore något för regeringen att fundera på när vi tillbringar allt mer av vår vakna tid på jobbet.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Det schweiziska ordspråket ”Allt kan köpas, utom tid”, behöver en viss redigering, om man tänker på att det kostar ett par hundralappar per timma att någon annan gör det man själv skulle ha gjort på lunchen eller efter jobbet. Nog går det att köpa sin tid. Däremot fungerar det svenska ordspråket ovan alldeles utmärkt även i framtiden. För fortfarande är det tiden som bestämmer hur mycket vi hinner uträtta. Att någon annan gör det åt dig ändrar knappast på talesättet. Däremot kanske en ny variant kan vara intressant. Eller vad sägs om ”Den som har pengar får mer tid över.”

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X