Annons
X
Annons
X

Här firar du nationaldagen

Klassisk körsång på slottet och mp3-event på Södermalmstorg. Nationaldagen kan firas på en rad olika sätt - här listar vi några.

Skansen

På kvällen hålls det traditionella nationaldagsfirandet på Sollidenscenen som börjar klockan 18.30. Där kommer både kungen och drottningen att vara närvarande. Under resten av dagen erbjuder Skansen matning av gråsäl och diverse föreställningar för barn och vuxna.

Här finns hela programmet.

Annons
X

Kungliga slottet

Kronprinsessparet Victoria och Daniel öppnar slottsportarna vi Södra valvet klockan 10. Under dagen följer olika konserter och guidade visningar inne på slottet. I Livrustkammaren är det riddardubbning för barn fram till klockan 12.30.
Heldagsprogrammet Öppet Slott avslutas med att nationaldagskören sjunger på Slottsbacken klockan 17.

Make musik STHLM

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Med utomhusscener på Norrmalmstorg och Medborgarplatsen tas det franska konceptet Fête de la Musique till Stockholm. Det finns även andra aktiviteter kopplade till
  Make Musik STHLM, bland annat något de kallar för en
  MP3 Experience där alla som vill delta uppmanas ta med sig sin mp3-spelare och ett musikinstrument till Södermalmstorg klockan 11.

  Skärholmens gård

  Tillsammans med Skärholmens hembygdsförening och Skärholmens stadsdelsförvaltning arrangeras ett
  heldagsfirande på Skärholmens gård . Från klockan 12 till 18 pågår bland annat folkdans, ponnyridning, körsång och fiskdamm.

  Slottsskogen i Göteborg

  Dräktparader och dansuppvisningar avlöser varandra på
  nationaldagsfirandet i Slottsskogen som börjar klockan 11. Vid 12 sjunger Chalmers manskör.

  Folkets Park i Malmö

  Familjefesten i Folkets Park börjar redan klockan 9 med barnloppis där alla får lov att både sälja och köpa begagnade prylar. Senare under dagen uppträder Djungelbandet.

  SvD:s vädersajt. svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X