Här får virus det hett

När skidåkarna går till hotellets lunchmatsal har den en liten flaska sprit med sig. Nej, de tar ingen nubbe till maten. Det handlar om hygien.

Under strecket
Publicerad
Annons

ONERSTDORF
I lunchmatsalen bjuds på buffé och skidåkarna tar inga risker. Efter att ha tagit i bestick som många andra hanterat tvättar de händerna med medicinsk sprit noga innan de börjar äta.
Och det är bara en av alla försiktighetsåtgärder som tas till för att undvika infektioner.
Under ledning av landslagsläkaren Mats Carlén informeras åkare, ledare - och inte minst personalen på hotellet vad som gäller.

– Jag hade ett möte med personalen i går där jag förklarade hur smitta sprids och att ingen får komma hit som inte är helt frisk, säger Mats Carlén.
Skräckexemplet i det sammanhanget är OS i Nagano där nästan alla blev sjuka, allt på grund av sjuk kökspersonal.

Annons
Annons
Annons