Här får matsvinnet en ny chans

Minskat matsvinn och en hjälpande hand till människor i ekonomisk utsatthet. Matmissionen har hittat ett sätt att förena nytta med nytta.

Under strecket
Publicerad
Jagoda Mazur jobbar i Matmissionens butik i Hägersten. Hon hoppas kunna arbeta kvar inom Stadsmissionen: ”Jag tycker om att kunna hjälpa människor.”

Jagoda Mazur jobbar i Matmissionens butik i Hägersten. Hon hoppas kunna arbeta kvar inom Stadsmissionen: ”Jag tycker om att kunna hjälpa människor.”

Foto: Malin Hoelstad
”Handla med omtanke.” Jagoda Mazur packar upp dagens leverans inför öppning 12:30.

”Handla med omtanke.” Jagoda Mazur packar upp dagens leverans inför öppning 12:30.

Foto: Malin Hoelstad
Hur mycket mat som kommer in varje dag varierar. Butikschef Christophe Hanson uppskattar det till mellan 100 och 1 000 kilo.

Hur mycket mat som kommer in varje dag varierar. Butikschef Christophe Hanson uppskattar det till mellan 100 och 1 000 kilo.

Foto: Malin Hoelstad
Annons

”Våra grönsaker kan ha rynkor, vara mjuka eller fläckiga. De passar ju perfekt till tacos, soppa eller köttfärssås ändå.”

Budskapet ovanför grönsaksdisken agerar kuliss när Jagoda Mazur med van hand fyller upp Matmissionens butik i Hägersten med dagens leverans: salladskål, ingefära, bananer och röda äpplen till blivande vrakpriser.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons