Annons
X
Annons
X

Här checkar vi helst in

Det är mycket flygplatser och tågstationer i toppen på listan över de ställen där svenskarna checkar in oftast med Facebook Places. Arlanda är ohotad etta och även Landvetter och Bromma flygplats tar sig in på topp-10.

Sedan början av januari har Facebooks incheckningstjänst Places fungerat i Sverige. Om man tittar på statistiken blir det tydligt att vi svenskar gärna vill berätta för våra vänner när vi ska resa någonstans, oavsett om det är en lång flygtur eller en kortare tågresa.

I skrivande stund har det varit en bit över 32 000 incheckningar på Arlanda, enligt sajten Socialbakers.com, som sammanställer statistik över Facebookanvändandet i världen. Om man räknar med individuella incheckningar på olika terminaler på flygplatsen hamnar siffran på drygt 60 000.

Bland de tio populäraste platserna i statistiken är det bara Globen, Hovet och Ikea Kungens Kurva som inte har med resande att göra.

Annons
X

Bloggaren Hans Kullin har tittat närmare på statistiken och skriver på sin blogg Sociala Medier att ”vi helst berättar för omvärlden att vi går på krogen, reser, shoppar, går på idrottsevenemang, på bio och att vi minsann hinner med en svängt till gymmet också”.

Intressant är också att Stockholmskrogen Riche är den enskilt populäraste restaurangen när det gäller incheckningar. Antingen säger det något om i vilka kretsar Facebook Places fått störst genomslag, eller så säger det något om vilken typ av etablissemang vi helst berättar för våra vänner att vi frekventerar.

http://www.socialamedier.com/2011/05/13/har-checkar-svenskarna-in-med-facebook-places/

socialamedier.com
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X