Annons
X
Annons
X

Här byggs världens största hotell

10 000 rum, 70 restauranger och tolv torn och helikopterplattor. Nu börjar bygget av världens största hotell i Mecka.

[object Object]
Det nya jättehotellet nära Mecka är en del i ett stort byggprojekt. Foto: DARGROUP

Förutom alla rum, restauranger och helikopterplattor kommer det 44 våningar höga hotellet i Mecka ha en egen shopping mall, en gigantisk kongressavdelning samt en våning enbart för kungligheter.

Tio av hotellets tolv torn blir 4-stjärniga, de andra två kommer att klassas med fem stjärnor. Ett av tornen kommer dessutom vara utrustad med världens största kupol.

**Hotellet, som byggs **2,2 kilometer söder om den heliga moskén Masjid al-Haram i Mecka, väntas kunna tillmötesgå det växandet antalet pilgrimer som vallfärdar till platsen, skriver The Telegraph.

Annons
X

Hotellets arkitektur är enligt arkitektbyrån Dar Al-Handasah som ligger bakom exteriören, en hyllning till det heliga landet där hotellet ska byggas. Interiören designas av den Londonbaserade studion Areen Hospitality.

**Hotellet är bara **en av flera nya byggnader i ett stort utvecklingsprojekt nära Masjid al-Haram. Projektet, som enligt planerna ska likna ett ökenfort, beräknas gå loss på sammanlagt 3,5 miljarder dollar.

**Det nya jättehotellet **ska stå klart 2017.

Annons
Annons
X

Det nya jättehotellet nära Mecka är en del i ett stort byggprojekt.

Foto: DARGROUP Bild 1 av 2

Det nya jätehotellet nära moskén Masjid al-Haram i Mecka ska tillmötesgå det växandet antalet pilgrimer som vallfärdar till platsen.

Foto: DARGROUP Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X