Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Här är världens yngsta miljardärer

Nyligen släppte Forbes sin årliga lista över världens miljardärer. Hela 2 208 personer tog plats på listan som toppades av Amazons vd Jeff Bezos. Här är en närmare titt på den yngre generationen miljardärer.

Text: Sophie Tisell - 27 mars 2018
Annons
Ferd
Foto: Ferd
Ferd
Foto: Ferd

Alexandra Andresen, 21 år

Foto: Ferd

Den norska arvtagerskan Alexandra Andresen kammar hem titeln som världens yngsta miljardär. Hon är dotter till Johan H Andresen Jr och äger 42.2 procent av det familjeägda investmentbolaget Ferd. 21-åringen har tillgångar på 1.4 miljarder dollar (över 11.5 miljarder kronor) och är en framgångsrik ryttare. Hon är bosatt i Florida tillsammans med sin fästman, MMA-fightern Joachim Tollefson.

Katharina Andresen, 22 år

Foto: Ferd

Alexandras storasyster Katharina äger också 42.2 procent av familjeimperiet Ferd. För tillfället gör hon en tre månaders lång praktik på Ernst & Young i Oslo. Katharina älskar mode och publicerar gärna hennes senaste lyxköp på Instagram – bland hennes favoritmärken hittar man allt från Chanel till Christian Louboutin och Rolex.

Annons
Annons
Gustav Magnar Instagram
Foto: Gustav Magnar Instagram
Gregory Pace/REX / Rex Features
Foto: Gregory Pace/REX / Rex Features

Gustav Magnar Witzøe, 24 år

Foto: Gustav Magnar Instagram

Gustav Magnar Witzøe, även han norsk, äger nästan hälften av Salmar ASA som är en av världens största laxproducenter. Hans pappa Gustav Witzøe överlät delar av företaget till honom 2013 vilket leder till att 24-åringar har tillgångar på 1.9 miljarder dollar (15.7 miljarder kronor). Hans pappa sköter fortfarande företaget medan Gustav ägnar sig åt att investera i nystartade techbolag och fastigheter. Norrmannen är även modell och representerad av landets främsta agentur, Team Models.

Evan Spiegel, 27 år

Foto: Gregory Pace/REX / Rex Features

Evan Spiegel är grundare till social medieplattformen Snapchat, som börsnoterades i mars förra året. Han lanserade appen tillsammans med två rumskramrater från Standford 2011 efter att ha kommit på idén på en fest. 27-åringen har tillgångar på 4.1 miljarder dollar (33.9 miljarder kronor) och är gift med supermodellen Miranda Kerr som väntar parets första barn.

John Collison, 27 år

John Collison har tillgångar på en miljard dollar (8 miljarder kronor) och blir därmed världens yngsta miljardär som är ”self made”. Tillsammans med sin äldre bror Patrick har han startat företaget Stripe, en tjänst som tillåter företag och privatpersoner att ta emot betalningar över nätet. Bröderna kom på idén när de studerade på universitetet, John på Harvard och Patrick på MIT.

Annons