Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Här är världens yngsta miljardärer

Nyligen släppte Forbes sin årliga lista över världens miljardärer. Hela 2 208 personer tog plats på listan som toppades av Amazons vd Jeff Bezos. Här är en närmare titt på den yngre generationen miljardärer.

Alexandra Andresen, 21 år

undefined
Foto: Ferd

Den norska arvtagerskan Alexandra Andresen kammar hem titeln som världens yngsta miljardär. Hon är dotter till Johan H Andresen Jr och äger 42.2 procent av det familjeägda investmentbolaget Ferd. 21-åringen har tillgångar på 1.4 miljarder dollar (över 11.5 miljarder kronor) och är en framgångsrik ryttare. Hon är bosatt i Florida tillsammans med sin fästman, MMA-fightern Joachim Tollefson.

Annons
X

Katharina Andresen, 22 år

undefined
Foto: Ferd

Alexandras storasyster Katharina äger också 42.2 procent av familjeimperiet Ferd. För tillfället gör hon en tre månaders lång praktik på Ernst & Young i Oslo. Katharina älskar mode och publicerar gärna hennes senaste lyxköp på Instagram – bland hennes favoritmärken hittar man allt från Chanel till Christian Louboutin och Rolex.

Gustav Magnar Witzøe, 24 år

undefined
Foto: Gustav Magnar Instagram

Gustav Magnar Witzøe, även han norsk, äger nästan hälften av Salmar ASA som är en av världens största laxproducenter. Hans pappa Gustav Witzøe överlät delar av företaget till honom 2013 vilket leder till att 24-åringar har tillgångar på 1.9 miljarder dollar (15.7 miljarder kronor). Hans pappa sköter fortfarande företaget medan Gustav ägnar sig åt att investera i nystartade techbolag och fastigheter. Norrmannen är även modell och representerad av landets främsta agentur, Team Models.

Evan Spiegel, 27 år

undefined
Foto: Gregory Pace/REX / Rex Features

Evan Spiegel är grundare till social medieplattformen Snapchat, som börsnoterades i mars förra året. Han lanserade appen tillsammans med två rumskramrater från Standford 2011 efter att ha kommit på idén på en fest. 27-åringen har tillgångar på 4.1 miljarder dollar (33.9 miljarder kronor) och är gift med supermodellen Miranda Kerr som väntar parets första barn.

John Collison, 27 år

undefined

John Collison har tillgångar på en miljard dollar (8 miljarder kronor) och blir därmed världens yngsta miljardär som är "self made". Tillsammans med sin äldre bror Patrick har han startat företaget Stripe, en tjänst som tillåter företag och privatpersoner att ta emot betalningar över nätet. Bröderna kom på idén när de studerade på universitetet, John på Harvard och Patrick på MIT.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen