Här är världens konstigaste jobb

Känner du till världens konstigaste jobb? Tidningen The Guardian har publicerat hela av udda jobb. Klicka dig vidare bland de ovanligt udda arbetsuppgifterna.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det finns de som jobbar med att lukta i armhålor. Det vet man på många luktlaboratorier, bland annat hos Hilltop Labs i Cincinnati, USA. Här luktar de anställda på allt från en nedpinkad blöja och kattsand till människors armhålor, fötter och andedräkt. En av de anställda är luktbedömaren Betty Lyons som haft sitt jobb i 35 år. Det är främst kvinnor som har tillräckligt bra näsa för bedömningarna. som följer en tiogradig skala.

På många golfbanor fylls vattenhindren med golfbollar, särskilt i turistområden där mängder av förstagångsbesökare inte känner till banorna och slår fel. Sådant öppnar för affärsidéer. Bolldykaren Jeffrey Bleim tjänar mellan 25 och 50 öre per golfboll när han dyker på Floridas golfbanor. Där är turisterna inte mer träffsäkra än att den dagliga fångsten kan bli upp till 5 000 bollar. Förra året bärgade han totalt 800 000 golfbollar i Orlando-området. Utrustningen är rejäl våtdräkt, tuber och viktbälte samt ett nät för bollarna. Affärsidén bygger på vidareförsäljning till ett företag som tvättar och sorterar bollarna så att de kan säljas till golfare på nytt, till halva priset.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons