Här är vårens teaterpremiärer

Rolf Lassgård och Stina Ekblad är Karl-Oskar och Kristina i Mats Eks version av ”Utvandrarna”, med scenografi av fotografen Aida Chehregosha. Den hyllade uppsättningen återkommer på Dramaten från mars.
Rolf Lassgård och Stina Ekblad är Karl-Oskar och Kristina i Mats Eks version av ”Utvandrarna”, med scenografi av fotografen Aida Chehregosha. Den hyllade uppsättningen återkommer på Dramaten från mars. Foto: Sören Vilks

Från Strindbergs Fadren” till en samtida pjäs om Pappan och en annan om Mamman – familjen är ett tema på scenerna. Här är vårens teaterpremiärer landet runt. SvD:s teaterkritiker Lars Ring har sammanställt ett urval, med reservation för att datum och evenemang kan ändras.

Under strecket
Publicerad

Bente Lykke Møller och Staffan Valdemar Holm sätter upp ”Kärlek och politik” på Kulturhuset Stadsteatern, 26 februari.

Foto: Lars Pehrson

Mattias Andersson, regissör och konstnärlig ledare för Backa Teater, sätter upp ”The misfits”. Bilden av de ”missanpassade” unga får en samtidshistorisk genomlysning.

Foto: Ola Kjelbye

Lina Englund ska spela ”Fröken Rosita” på Kulturhuset Stadsteatern, 22 april.

Foto: Lars Pehrson

”Karlsson på taket”, som hade premiär våren 2015 i Göteborg, flyger till Dramaten och blir sommarteater från den 28 maj. Krister Henriksson gör titelrollen.

Foto: Ola Kjelbye
Annons

FEBRUARI

17

Annons
Annons
Annons