Två råvarubolag som signalerar börsuppgång

Denna vecka har Investtech tittat på kortsiktig styrka bland de 30 procent mest likvida aktierna på Stockholmsbörsen och valt ut tre aktier där tekniska och kvantitativa kriterier signalerar uppgång under de närmsta veckorna. Med i toppen finns bland annat två råvarubolag.

Under strecket
Publicerad
Boliden Minerals gruva i Kristineberg.

Boliden Minerals gruva i Kristineberg.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Annons

Recipharm AB har visat en god volymutveckling på kort sikt vilket innebär att kursen stigit på hög volym och reagerat tillbaka på låg volym. Det indikerar att köparna är aggressiva på stigande kurser och villiga att gå upp i pris för att säkra aktier, samtidigt som få innehavare av aktien väljer att sälja på nedåtgående kurser. Det indikerar att både nya investerare och innehavare av aktien tror på fortsatt uppgång.

Kursen har dessutom brutit taket i en närmast horisontell trend vilket historiskt varit en god signal om fortsatt positiv utveckling. Vid reaktioner tillbaka finns dessutom stöd vid 120–125 kronor och det saknas motstånd på kort sikt vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons