Perfect Guide

Sveriges vackraste badklippa – och hetaste selfieplats

Svenska turistföreningen har låtit sina 238 000 medlemmar rösta fram Sveriges främsta semesterresemål. Initiativet togs förra sommaren med hashtaggen #svemester där svenskar fick tips om nära och klimatsmarta semesterpärlor. Bland de tusentals bilderna och videorna har man nu vaskat fram en lista med vinnare.

Annons

– Med tävlingen Årets Semestermål 2019 vill vi premiera det vardagligt bekanta, därav de lite udda kategorierna. I det lilla och personliga finns också storheten med att svemestra, säger Jenny Engström, pressansvarig på STF.

Nedan finner ni några av vinnarna:
Selfiespot
Skinnarviksberget, Stockholm
Motivering: ”Skinnarviksberget skulle kunna vinna hur många kategorier som helst. För det här är inte bara Sveriges bästa selfiespot, det är Stockholms bästa picknickplats också. Som bjuder på bästa utsikten över världens vackraste huvudstad”. Nominerad av: Anders Eurenius.

Badklippa
Ramsvikslandet, Bohuslän
Motivering: ”Oändligt många badmöjligheter på oändliga badklippor. Glasklart badvatten med en mångfald av olikfärgade arter av tång”.
Nominerad av: Anna Gawell.

Grusväg
Visingsö, Småland
Motivering: ”Sveriges bästa cykelväg både grus och annat underlag är helt klart Visingsö! En sommar utan att ha cyklat på Visingsö är en förlorad sommar. Lätt att ta sig dit och lagom att trampa över på en dag. Vill man övernatta går även det bra i tält eller stuga. Hela ön är full av underbara platser och på kvällen är västsidan magisk”. Nominerad av: Evabritt Johansson.

Hela listan finner du här.

Till Toppen