Annons
X
Annons
X

Här är Sveriges snyggaste kontor

Microsoft har Sveriges snyggaste kontor 2013. Bolaget vann tävlingen som arrangeras av tidningen Lokalnytt. ”Vinsten betyder jättemycket”, säger Lotta Bergius fastighetschef på Microsoft.

[object Object]
Microsofts kontor. Foto: JASON STRONG

Microsofts Sverigekontor ligger i Kista och har nyligen genomgått en total omgörning. Inför skapandet av det nya kontoret gjorde Microsoft en mätning för att se hur kontoret utnyttjades och fick fram en del intressanta fakta:

– tre fjärdedelar av de närmare 600 skrivborden stod tomma

– skrivborden tog upp cirka 60 procent av ytan.

Annons
X

I det nya kontoret har de personliga skrivborden ersatts av 1 800 olika typer av platser där den anställde själv väljer den plats som passar bäst för dagen. Därigenom har 30 procent av ytan frigjorts.

– Det här är en bekräftelse på att vi har tänkt rätt och vi är jättenöjda. Det skapar en stolthet bland medarbetarna att känna att vi inte bara är
Sveriges bästa arbetsplats utan även Sveriges snyggaste. Vinsten betyder jättemycket, säger Lotta Bergius, fastighetschef på Microsoft, till Lokalnytt.

Juryns motivering lyder: “Sveriges snyggaste kontor 2013 är väl anpassat till och utvecklar vidare det nya rationella arbetslivet, och med stadens strukturella mångfald som utgångspunkt och organisatoriska idé skapas en mycket attraktiv arbetsplats. Allt är genomfört på ett inspirerande och väl genomarbetat sätt, där en hög arkitektonisk nivå på ett behärskat sätt hanterar en varierad formvärld som sammantaget ger Microsoft en mycket stimulerande arbetssituation för lång tid framöver.”

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  På andra plats kom fastighetsbolaget Vasakronan och trea kom AMF Fastigheter, båda hemmahörande i Stockholm.

  Tävlingen Sveriges snyggaste kontor arrangerades nu för tredje gången. Förra året vann Malmöföretaget Ideas.

  Under hösten har företag över hela Sverige nominerat sina kontor till tävlingen. Nu vill vi på SvD gärna få dina bilder på landets fulaste kontor. Mejla dina bilder till nliv@svd.se så kan vi med glimten i ögat utse en ”vinnare”.

  SvD Näringsliv

  Annons
  Annons
  X

  Microsofts kontor.

  Foto: JASON STRONG Bild 1 av 3

  Microsofts kontor.

  Foto: JASON STRONG Bild 2 av 3

  Microsofts kontor.

  Foto: JASON STRONG Bild 3 av 3
  Annons
  X
  Annons
  X