Hela denna artikel är en annons

Här är supportrarna som stöttar mest

Hemmaklubben är ett initiativ av Unibet i sin satsning på svensk fotboll som hjälper supportrar att bidra till sin favoritklubb. Genom att registrera sig som supporter för ett lag bidrar man till lagets utdelning när säsongen är över.

– Det rör som 20 miljoner kronor som ska fördelas mellan alla toppklubbar i Sverige säger Raúl Valencia López, marknadschef på Unibet.

För många kom Covid-19 som en chock och inte minst för de allsvenska klubbarna. Efter uppskjuten start och ekonomiskt bortfall har flera klubbar drabbats hårt av pandemin. En ekonomisk ljusglimt är Hemmaklubben, ett initiativ från Unibet som kommer generera pengar i alla svenska topplags kassor.

Varje år sponsrar Unibet 150 miljoner kronor till Allsvenskan och Superettan för att utveckla den svenska fotbollen. Ett av initiativen är Hemmaklubben, där supportrarna själva kan hjälpa sitt favoritlag. Genom att registrera sin hemmaklubb hos Unibet kan supportrar bidra till att laget placerar sig högre upp i tabellen, det lag med flest supportrar i slutet av säsongen vinner och får ta del av mest pengar. Hemmaklubben pågår fram till den nionde november.

Så mycket pengar får din favoritklubb – se listan härunibet.se

De leder just nu – med motståndarna hack i häl

I nuläget är det fem lag som tävlar i toppen om att vara det lag vars supportrar har bidragit mest till sin klubb. Och storklubbarna dominerar. AIK, Hammarby, Djurgården, IFK Göteborg och Malmö är de lag som just nu gör upp i toppstriden. I mitten kan vi se en del uppstickare som Gais, Örgryte och Degerfors samtidigt som Allsvenska topplag 2020 som Elfsborg, Östersund och BK Häcken förmodligen önskat sig en bättre plats i tabellen.

– Vi hoppas att Hemmaklubben ska kunna engagera supportrar samtidigt som det stöttar klubbarna i hela Sverige. Alla lag i de högsta serierna är representerade och går att stötta. Och inget lag kommer att gå lottlöst, säger Raúl Valencia López, marknadschef på Unibet.

Så mycket pengar får klubbarna

Sammanlagt ska 20 miljoner kronor fördelas mellan lagen i Allsvenskan och Superettan genom Hemmaklubben, det lag som får flest röster får 2 000 000 kronor och det lag som får minst 200 000 kronor. Av de lag som placerar sig topp fem får alla minst en miljon kronor var. Hemmaklubben är bara ett av de engagemang som Unibet har för svensk fotboll. Varje år delar Unibet ut 150 miljoner kronor till svenska klubbar för att de ska kunna utvecklas. Pengarna går bland annat till att utbilda ambassadörer för att identifiera matchfixning, initiativ för att utveckla unga talanger och för att göra det enklare för svenska klubbar att konkurrera på den internationella arenan.

Gå till hemmaklubben nu – och se hur ditt lag ligger tillunibet.se

Åldersgräns 18 år. Regler och villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Annons
Annons
Annons