Här är Stockholms nya tunnelbanetåg

När röda linjen i Stockholm får nya tunnelbanevagnar kommer det finnas plats för att ta med sig cykeln. År 2017 börjar de första C30-vagnarna levereras, och de är utrustade för att kunna köras automatiskt. SvD har samlat bilder på den fullskaliga modellen som nu finns hos tillverkaren Bombardier i Västerås. Foto: Patrik Lind (Fp), Stockholms landstings trafiknämnd.

Under strecket
Publicerad
Annons

När röda linjen i Stockholm får 96 nya tunnelbanevagnar kommer det finnas plats för att ta med sig cykeln. År 2017 börjar de första C30-vagnarna levereras, och de är utrustade för att kunna köras automatiskt. Här har SvD samlat bilder på den fullskaliga nya modellen som finns hos tillverkaren Bombardier i Västerås och på de tidigaste modellerna. På nästa bild kan du se hur den allra första tunnelbanan såg ut.

Dyr nykomling Landstinget lägger nu 12,7 miljarder kronor på att byta signalsystem och köpa in nya, specialtillverkade tunnelbanetåg. Syftet är att öka antalet tåg per timme med 25 procent – från 24 till 30 stycken, ge plats för fler passagerare och låta resenärer ta med sig cykeln ombord.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons