Här finns Stockholms godaste semlor

Ett anrikt konditori tar hem segern för fjärde året i rad i SvD:s semmeltest.

– Det är grädden som är grejen, säger mästerkonditorn på Vete- Katten, Johan Sandelin-Järnåsen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: Anders Ahlgren

Matteo Burattinello färdigställer semlor på Vetekatten.

Foto: Anders Ahlgren

Matilda Bjerlöw och Carolina Neurath i SvD:s testpanel.

Foto: Anders Ahlgren
Annons

Åtta semlor från kaféer och bagerier i Stockholms innerstad ställdes upp inför den kräsna testpanelen. Utseende, smak på grädde och mandelmassa, samt färskheten på bullen bedöms under tystnad och med stor koncentration.

Trots att semlorna testas blint är SvD-panelen till slut enig om vilken som är årets bästa semla. Ingen av testdeltagarna vet varifrån semlorna kommer, och ändå gissar flera på vilken semla som kommer från Vete-Katten som tar hem första platsen för fjärde året i rad.

Annons
Annons
Annons