Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa
Annons

Här är semesterparadiset som lockar med allt

Vad sägs om en semester med extra allt?

I Förenade Arabemiraten – där många byggnader och sevärdheter går under epitetet "världens största" – samsas världsmetropoler och ett aldrig sinande aktivitetsutbud med vita sandstränder, turkost vatten och grönskande palmträd. Efter drygt sex timmars resa befinner du dig i en helt ny värld.

– Dessutom är det solsäkert och går att åka till för såväl en vecka som över en weekend, säger Carina Kinnman, marknadschef på Apollo.

Förenade Arabemiraten, eller UAE som det också kallas, består av sju emirat där utbudet av häftiga upplevelser nästintill är oändligt. Men en resa hit är minst lika självklar för den som helst lapar sol på playan.

Det tar inte mycket längre tid att flyga till Förenade Arabemiraten än till Kanarieöarna, men här är det både varmare och mer exotiskt.

De sju emiraten skiljer sig lite åt, så det gäller att hitta sin egen favorit. Många turister som åker till Förenade Arabemiraten väljer också att kombinera två olika områden under sin semester, vilket går alldeles utmärkt eftersom avstånden inte är alltför stora.

Apollo
Foto: Apollo

Hitta din resa till Förenade Arabemiraten här

Mest känt i UAE är den storslagna metropolen Dubai med sina höga skyskrapor, marinor med lyxyachter, shoppinggallerior, nöjesparker och konstgjorda öar – bland annat de två palmerna som är byggda ute i vattnet och där flera av Apollos hotell finns. Men här väntar även förstklassig mat, underbara stränder och aktiviteter som passar alla. Varför inte börja dagen med en golfrunda i morgonsolen, hoppa i det 25-gradiga havet efter lunch och avsluta dagen med lite skidåkning?

Dubai kan nog uppfylla de flestas drömmar och passar precis vem som helst: barnfamiljer, kompisgäng, singlar, par, lyxlirare och budgetresenärer.

Foto: Apollo

Växer explosionsartat i popularitet

Är du istället ute efter mer lugn och ro ska du kika in emiratet Fujairah, som bjuder på total avkoppling. Här kan du slappa på kritvita paradisstränder och hänföras av majestätiska berg.

Men såklart finns det mängder av aktiviteter även här. Passa på att vässa formen i någon rolig vattensport, åk iväg på en härlig ridtur eller ta dykcert på Al Aqua Beach.

Här kan du också besöka UAE:s äldsta moské i Bidya och smaka på lokala delikatesser på fiskmarknaden i Khorfakkan.

Kika in Apollos erbjudanden om resor till Fujairah

Henrik Halvarsson
Foto: Henrik Halvarsson

Resmålet Ras Al Khaimah växer explosionsartat i popularitet. Det är det nordligaste emiratet och här är allt lite mer småskaligt och prisvärt än i Dubai.

Emiratet bjuder på äventyr av alla dess slag och passar perfekt för den aktive resenären.

Här kan du gå på hike till UAE:s högsta bergstopp Jebel Jais som sträcker sig 1934 meter över havet. Du kan klättra, cykla, roa dig med all tänkbar vattensport eller öva på swingen på någon av alla de fantastiska golfbanorna.

Missa heller inte att få en inblick i regionens 7000-åriga historia genom att ta en utflykt till 1500-talsfästningen Dhayah Fort och National Museum of Ras Al Khaimah.

Foto: Henrik Halvarsson

Världens snabbaste bergochdalbana

Abu Dhabi är den futuristiska huvudstaden i UEA, en superlyxig världsmetropol med bra shopping. Här finns också en av världens bästa citystränder, med en åtta kilometer lång strandpromenad. Här kan du springa, promenera eller ta en kaffe på en av strandbarerna.

Tempot är lugnare i Abu Dhabi än i närbelägna Dubai men här finns ändå allt man kan tänka sig: gallerior som lockar med ändlös shopping, golf i världsklass, häftigt nöjesliv och mängder av sevärdheter och attraktioner, som Schejk Zayed-moskén och världens snabbaste berg och dalbana på Ferrari World Abu Dhabi.

Vill du i stället ha skön svalka och gillar vattenrutschkanor får du inte missa Yas Waterworld.

Se hotellen i Abu Dhabi där du kan spendera din nästa semester

Annons
Detta är en annons från Apollo, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.