Annons
X
Annons
X

Här är SD:s nya talespersoner

En konkursad ICA-handlare blir ekonomisk-politisk talesperson. Och en islamkritiker ska företräda partiet inom rättspolitiken. Det blev lösningen när Sverigedemokraterna idag presenterade flera nya talespersoner.

Sverigedemokraternas nya talesmän Sven-Olof Sällström (t v) och Richard Jomshof (t h) på väg till pressträffen i riksdagen i Stockholm.
Sverigedemokraternas nya talesmän Sven-Olof Sällström (t v) och Richard Jomshof (t h) på väg till pressträffen i riksdagen i Stockholm. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Richard Jomshof:

När Kent Ekeroth tvingades bort som rättspolitisk talesperson riskerade Sverigedemokraterna att förlora en av sina mest högljudda kritiker av islam. Men med Richard Jomshof som ny ledamot i justitieutskottet och därmed även talesperson i rättsfrågor fortsätter partiet på den inslagna vägen.

”Hotet från islam: 20 procent av Europas befolkning muslimsk år 2050” och ”Muslimer med målet att ta över Europa” är några av rubrikerna på Jomshofs blogg. I en kommentar till ett inlägg skriver han: ”Islam är en mycket farlig religion/ideologi som är grundad av en krigsherre och massmördare.”

Annons
X

Och i en intervju med TT idag jämförde Jomshof islamismen med nazism och kommunism.

– Jomshof är den som helt liknar Ekeroth. De har samma åsikter, säger Annika Hamrud, journalist och författare till en reportagebok in partiet.

Sven-Olof Sällström:

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Sven-Olof Sällström är yrkesmilitären som blev ICA-handlare och senare butikschef och SD-profil inför EU-valet 2009. ”Kryssa Svenne”, uppmanade Sällström i sin valkampanj och krävde att Sverige lämnar EU.

  Något mandat i Europaparlamentet blev det dock inte, men med partiets succé i riksdagsvalet året efter fick Sällström plats i riksdagen. Där har han varit en lojal SD-ledamot och tidigare vice gruppledare.

  Under presskonferensen idag lyfte Sällström fram sin långa arbetslivserfarenhet – både som anställd och egen företagare. Men någon framgång som företagare har Sällström inte haft. 1999 tvingades han begära sin livsmedelsbutik i konkurs.

  Och tre år senare – i februari 2002 – var det dags igen. ICA-butiken han drev i Skinnskatteberg hade hamnat i obestånd med skulder på mer än 1,5 miljoner kronor.

  – Som företagare har jag både positiva erfarenheter när det går bra men också negativa när det går mindre bra. Det är erfarenheter jag tar med mig som ekonomisk-politisk talesperson för att förbättra villkoren för företagare och de anställda, sade Sällström igår.

  SD-ledaren Jimmie Åkesson på en presskonferens den 14 november. Foto: INGVAR KARMHED

  Vad kan du om Sverigedemokraterna?

  Testa dina kunskaper i
  SvD:s quiz

  SD-toppar tog till järnrör – se klippet

  TV: ”Rädda” SD-män skrattar åt berusad man

  Annons
  Annons
  X

  Sverigedemokraternas nya talesmän Sven-Olof Sällström (t v) och Richard Jomshof (t h) på väg till pressträffen i riksdagen i Stockholm.

  Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX Bild 1 av 2

  SD-ledaren Jimmie Åkesson på en presskonferens den 14 november.

  Foto: INGVAR KARMHED Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X