Här är läsarnas miljonfantasier

Välgörenhet, resor, lyx, arbetsfrihet, investeringar - och landsflykt. Det är drömmarna som stiger fram inom SvD-läsarna när de fantiserar om att vinna en halv miljard.

Under strecket
Publicerad
Annons

I förra veckan tog en finländsk man ensam hem storvinsten i spelet Eurojackpot - motsvarande 566 miljoner kronor. SvD Näringsliv frågade läsarna vad de skulle ta sig för om motsvarande rikedom plötsligt fanns på deras konto istället.

Svaren blev många och brokiga, men några är klassiska. Man skulle ge bort pengar till sin familj och sina vänner och skänka vill välgörenhet. En del, men långt ifrån alla, skulle sluta jobba. Så gott som samtliga skulle resa mycket mer än de gör nu och ett antal av de svarande läsarna gör klart att de skulle gå i omedelbar landsflykt. En majoritet funderar kring vilka lyxprodukter de skulle frossa i och de flesta lägger upp strategier för att förvalta och föröka miljonerna på olika sätt: konst, ädelstenar, fastigheter, fonder, aktier eller bara sätta in vinsten på ett sparkonto och leva på räntan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons