Hela denna artikel är en annons

Här är Kias mest avancerade laddhybrid

I höst kommer en helt ny version av den mycket populära sjusitsiga familjesuven Sorento. Nu kan Kia avslöja att den fjärde generationen av Sorento också kommer att lanseras som laddhybrid.

I september lanseras den fjärde generationen av Sorento i Sverige. Dieselversionen av den sjusitsiga och fyrhjulsdrivna suven kan beställas redan nu med pris från 469 900 kronor.

Men nu kan Kia avslöja detaljerna om Sorento Plug-In Hybrid – med säljstart senare i höst.

Sorento Plug-In Hybrid får en kraftfull och effektiv elektrifierad drivlina med batteri på 13,8 kWh och elmotor på 66,9 kW – som tillsammans med den turboladdade bensinmotorn ger en systemeffekt på 265 hästkrafter.

Drivning sker på alla fyra hjulen genom en sexväxlad automatlåda som tillåter att både bensin- och elmotor ger full effekt samtidigt med minimala energiförluster. Något som ger omedelbar respons, oavsett hastighet.

Sorento är Kias mest avancerade laddhybrid hittills – bland annat är det första gången som Kia använder sig av ett oberoende kylningssystem för batteripaketet i en laddhybrid. Elmotorn kommer också dra nytta av en ny tvåstegs lamineringsprocess för att minska oljud och vibrationer.

Den nya suv-plattformen som Sorento byggs på huserar det stora batteriet under golvet till passagerarutrymmet vilket ger en sjusitsig kupé och ett av klassens största bagageutrymmen på 809 liter.

Helt nya Kia Sorento får en hög tekniknivå i standardutrustningsnivå, bland annat dubbla digitala skärmar med fokus på användarvänliga funktioner såsom en rad app-tjänster kopplade till telematiksystemet UVO Connect. Dessutom kommer modellen med flera avancerade förarassistanssystem, exempelvis Blind-Spot View Monitor (Advance Plus) som visar rörlig bild av det som döljer sig i dödavinkeln på displayen framför föraren.

Nya Sorento kommer också ha ett brett utbud av uppkopplade tjänster, förarhjälpmedel och komfortfinesser som standard. Räckvidd och utsläppssiffror kommer att bekräftas närmare försäljningsstarten och de första bilarna levereras i början av 2021.

Dieselvarianten av Sorento kan beställas redan nu. En spännande nyhet är att dragvikten ökat betydligt, från nuvarande 2 000 kg till 2 500 kg i den kommande modellen.

Läs mer om helt nya Kia SorentoExtern länk
Annons
Annons
Annons