Mat & dryck

Här är glassen som sägs bota bakfylla

Snart kan alla hemmasnickrade huskurer som ska bota bakfyllor vara ett minne blott. I Sydkorea har man nyligen uppfunnit ett betydligt bättre alternativ. Lösningen stavas Gyendyo-bar och sägs vara den första isglassen i världen som lindrar baksmälla.
Gyendyo-bar, som betyder håll ut på koreanska, är utformad för att ta bort alkoholens förödande konsekvenser. Glassen smakar grapefrukt och innehåller fruktjuice från orientaliskt russinträd – en välkänd huskur för att lindra bakfylla i Korea. Enligt experter har extraktet från trädet använts i århundraden i syftet att sänka kroppstemperaturen.

Annons
X

– Att blanda sådana ingredienser med kall glass kan vara ett effektivt sätt att sänka kroppstemperaturen hos de som har en förhöjd kroppstemperatur till följd av alkoholkonsumtion, säger läkaren Lee Byeong Sam på KyungHee Korean Medical Clinic i Seoul.

undefined
Foto: Gyeondyo-bar säljs än så länge bara i Sydkorea.

Enligt World Health Organization dricker sydkoreaner mest alkohol i hela Asien. Bara under förra året ska landet ha spenderat över 120 miljoner dollar på att uppfinna olika drycker och piller som ska lindra bakfylla.
Nu inväntar vi bara en lansering i Sverige.

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen