X
Annons
X

Här är de största hoten mot Ingrosso

Benjamin Ingrosso och hans "Dance you off" är en av storfavoriterna inför finalen i Eurovision Song Contest i morgon. Men konkurrensen är tuff och flera bidrag utmanar i toppstriden. Här är några av de största hoten mot en svensk seger.

Av TT
Läs mer om Eurovision Song Contest 2018

Cyperns Eleni Foureira och bidraget "Fuego" spås ta hem hela rasket av flera spelbolag. Efter att ha legat långt ner på oddslistan seglade hon plötsligt upp som en av storfavoriterna efter tisdagens semifinal då hon uppbackad av både eldslågor och dansare charmade tittarna med sin medelhavspop. Bakom låten står en grupp svenska kompositörer, däribland Alex P, som tidigare har skrivit låtar till både Enrique Iglesias och Jennifer Lopez.

Även Netta Barzilais "Toy" tippas kamma hem många av finalens tolvpoängare. Bidraget var stor förhandsfavorit innan tävlingen började och det sticker ut i årets startfält. Det färgsprakande numret är inspirerat av j-pop och k-pop och låten bjuder på så väl kycklingkluck och många upprepningar som en text om kroppspositivism och metoo-rörelsen, med rader som "I'm not your toy, you stupid boy".

Eleni Foureira från Cypern charmade tittarna i semifinalen. Arkivbild.

Foto: Armando Franca/AP/TT Bild 1 av 5

Israeliska Netta Barzilai har inspirerats av metoo-rörelsen. Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild 2 av 5

Gifta duon Madame Monsieur sjunger med budskap i polokragar. Arkivbild.

Foto: Armando Franca/AP/TT Bild 3 av 5

Romantiken flödar för Ieva Zasimauskaite från Litauen. Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild 4 av 5

Förhandstippade Alexander Rybak bjuder på luftfiol. Arkivbild.

Foto: Armando Franca/AP/TT Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X