X
Annons
X

Här är de bästa nya septembervinerna

Den första september lanseras ett gäng intressanta viner i Systembolagets fasta sortiment. Här har Mikael Mölstad valt ut sina favoriter.

Bild 1 av 1

Del 1 av 7

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 2 av 7

undefined

Dehesa La Granja 2012

Spanien, Castilla y León
119 kr, nr 4505, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Kraftfull tempranillo från producenten bakom kultvinet Pesquera: härlig arom med svartavinbär, kryddig smak och stramt slut. Perfekt till kalvstek med gräddsås.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 3 av 7

undefined

Garzón Reserva Tannat 2016

Uruguay, 119 kr, nr 3210
rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

Franska tannat har blivit nationaldruva i Uruguay. Här bjuds saftig frukt med mörk choklad, sötbitter smak och stram avslutning. Smarrigt till höstens första köttgryta.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 4 av 7

undefined

Luca Beso de Dante 2015

Argentina, Uco Valley
199 kr, nr 2513, rött stramt & nyanserat

Betyg: 5 av 6

Nya Världen-variant av ett bordeauxvin med hälften cabernet sauvignon. Rik arom med choklad, kaffe och eldig stram smak. Funkar fint till en saftig biffstek.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 5 av 7

undefined

Nederburg Organic Chenin Blanc 2018

Sydafrika, Western Cape
89 kr, nr 5401, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Den magnifika egendomen Nederburg har skapat en budget-chenin blanc med härlig citrus, ulliga toner och stram syrlig eftersmak. Njut till en mustig kycklinggryta.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 6 av 7

undefined

Kir-Yianni Assyrtiko 2017

Grekland, Florina
99 kr, nr 2338, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Berömd grekisk producent med landets främsta vitvinsdruva. Spännande aromatisk doft med skalcitrus och bittersyrlig fyllig eftersmak. Rätt vin till citrongrillad fisk.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 7 av 7

undefined

Château Valoux 2016

Frankrike, Pessac-Léognan
169 kr, nr 2762, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Klassisk vit bordeaux med åttio procent sémillon och resten sauvignon blanc – lagrat på ekfat: stor nötig fet syrlig smak med rik avslutning. Bäst till mustig fiskgryta.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X