Annons

Här är brevet från den terrormisstänkte svensken

Den 24-årige svensk som sitter häktad i Paris, misstänkt för terrorverksamhet, har skrivit ett brev på arabiska till sin fru med anklagelser om tortyr i fängelset. SvD.se publicerar här brevet i sin helhet i hustruns översättning.

Publicerad

”Jag omringades av flera män i flygplatsen som arresterade mig genom att först slå mig och sedan binda mina händer. Jag fördes sedan till ett annat ställe i flygplatsen där jag tvingades skriva under flera papper. De förde mig sedan i bil till en plats vid namn DST och lämnade mig där i en trång cell för att börja ett långt förhör med mig. Fyra män turades om i att förhöra mig. Jag fick ingen sömn alls under de fyra första dygnen som jag tillbringade i helvetet. De förbjöd mig från att sitta och slog mig barbariskt i landet av demokrati och mänskliga rättigheter där t.o.m. djur har rättigheter.

Jag blev slagen med knytnävar i ansiktet och i bakhuvudet. De nöjde sig inte med detta utan började slå mig med en stol och lade sedan stolen över min bröstkorg. De förbjöd mig från tillgång till en tolk. De satt enskilt med mig för att tvinga mig skriva under papper som jag tills idag inte vet vad de innehöll. De hotade med att de skulle hämta hit min fru och son till fängelset och med att jag skulle skickas iväg till antingen något fängelse i Afrika, Saudiarabien eller till Guantanamo p.g.a. att jag, enligt deras påståenden, ska ha befunnit mig i Mauretanien för att kriga, vilket jag är helt oskyldig i.

Annons
Annons
Annons