Annons

Appen som löser vardagsproblemen

Foto: Colourbox

Letar du barnvakt? Behöver gräsmattan trimmas? Eller vill du ha hjälp att måla staketet innan sommaren kommer?

Nu finns tjänsten som löser dina vardagsproblem, samtidigt som du ger en ungdom möjlighet att hitta ett extrajobb.

Det finns många tillfällen i vardagen då man kan behöva lite hjälp och avlastning. Kanske handlar det om barnpassning någon kväll i veckan, eller en extra hand när trädgården ska ställas i ordning inför sommaren.

Men att exempelvis anlita barnvakt via nannyförmedling, eller via traditionell annonsering kan vara kostsamt och ta mycket tid.

Men hjälpen kan finnas mycket närmre än du tror.

Yepstr är en app som för samman ambitiösa ungdomar med människor som vill ha enklare sysslor utförda.

Tjänsterna som ungdomarna erbjuder är bland annat barnpassning, läxhjälp, gräsklippning, lövkrattning, målning och IT-support.

EXTERN LÄNK: Har du ett uppdrag du behöver hjälp med? Testa Yepstr

Ta hjälp av lokala ungdomar

Eftersom du annonserar i ditt närområde är det enkelt att träffas för en första intervju, och därefter hitta tider som passar för uppdraget.

Annonseringen sker i appen där uppdragen också bokas och betalas. När ett nytt uppdrag dyker upp i området får ungdomarna som är registrerade en notifiering och kan söka.

Alla användare är verifierade och du kan vara trygg med att upplägget är skattemässigt korrekt och att du är försäkrad.

Sedan Yepstr startade har många ungdomar fått chansen att skaffa sig sin första arbetslivserfarenhet genom att använda appen. Här är några av deras berättelser:

Simon, 15:

”Yepstr har hjälpt mig väldigt mycket, och jag är väldigt tacksam över att appen finns. Jag kan inte tacka Yepstr nog för den plattform och unika möjlighet den erbjuder. Jag är oerhört tacksam för att Yepstr finns. Jag tror att de erfarenheter och kontakter jag får med mig härifrån kommer att forma min framtid en lång tid framöver, säger Simon, 15, som fått extrajobb genom Yepstr.”

Winnie, 17:

”Jag hade länge letat efter ett jobb som barnvakt inom olika barnvaktsfirmor men inget av det funkade. Min syster tipsade mig om Yepstr och redan samma kväll registrerade jag mig. För ungefär två veckor sedan fick jag svar från en familj med två barn på två och sex år. Vi bestämde träff direkt och fick prova på en dag. Både jag och familjen trivdes med varandra och vi bestämde att jag ska vara barnvakt åt deras två flickor. Jag trivs jättebra.”

Caroline, 15 år:

”Jag har hållit på med Yepstr sen Januari och har redan gjort över 20 uppdrag. Jag hjälper speciellt en småbarnsfamilj med rastning av deras två mopsar, samt hämtning och barnpassning av deras två söner. Jag tycker detta är jätteroligt och väldigt lärorikt, plus att jag tjänar en extra slant varje månad.”

EXTERN LÄNK: Har du ett uppdrag du behöver hjälp med? Testa Yepstr

Annons
Detta är en annons från Yepstr, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.