Annons
X
Annons
X

Här är alliansens nio vallöften

Rut- och rotavdragen ska behållas, Förbifart Stockholm byggas och föräldraförsäkringen ska inte kvoteras. Det är några av de nio vallöften som den borgerliga alliansen idag presenterade. Här är löftena punkt för punkt.

Av SvD

1. Ingen höjd skatt för ”vanliga löntagare”.

2. Inga ofinansierade utgiftslöften. Enligt regeringen lovar den rödgröna oppositionen allt för mycket och tvingas låna till satsningar på bland annat infrastrukturen.

3. Det ska inte bli dyrare att anställa unga. Ytterligare en känga mot den rödgröna oppositionen. ”Vänsterpartierna går till val på att fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga. Det skulle medföra en kraftig ökning av kostnaden för att anställa unga”, skriver den borgerliga alliansen.

Annons
X

4. Rut- och rotavdragen ska inte avskaffas.

5. Varken fastighetsskatten eller förmögenhetsskatten ska återinföras.

6. Kärnkraften ska inte förtidsavvecklas.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  7. Någon kilometerskatt ska inte införas.

  8. Föräldraförsäkringen ska inte kvoteras. Familjer ska enligt den borgerliga alliansen få besluta själva hur föräldraförsäkringen ska delas upp.

  9. Förbifart Stockholm ska inte skjutas på framtiden. Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna säger nej till en folkomröstning om vägsatsningen.

  SvD.se

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X