Här är Ace of Base 3.0

Var god vänta, uppgradering av Ace of Base pågår. Bandet som släppte 90-talets största svenska debutalbum är tillbaka. Siktet är inställt på världsherravälde och det hemliga vapnet heter Internet.

Under strecket
Publicerad
Annons

Hat eller kärlek - för den som var stor nog att stava till MTV 1993 är det omöjligt att inte ha ett förhållande till Ace of Base. Bandets debutalbum ”Happy nation” har i dag sålts i fler än 23 miljoner exemplar. Deras samlade produktion överstiger 50 miljoner sålda skivor och om man räknar de samlingar som Ace of Base har medverkat på blir siffran smått overkliga 750 miljoner. Det senaste albumet, ”Da capo”, kom 2002 och blev en stor besvikelse för bandet.

– Det var egentligen inte riktigt klart och vi var inte riktigt nöjda med låtarna. Skivan kom ut i en miljö som var väldigt turbulent. De flesta människor som vi hade jobbat med under 90-talet hade fått sparken. Det som var roligt med att göra musik var nästan helt borta, det var bara en massa åsikter överallt. Vi kände att vi behövde försvinna, eller i alla fall ta en paus, säger frontfiguren Ulf Ekberg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons