Annons
X
Annons
X

Hänsynslös jakt på papperslösa i t-banan

BRÄNNPUNKT | MIGRATIONSPOLITIK

De senaste veckorna har vi stockholmare fått vänja oss vid dagliga poliskontroller av människor med utländskt utseende. Det här är den senaste konsekvensen av en hänsynslös flyktingpolitik som Miljöpartiet och alliansen enats om. Jag kan svära mig fri och ärligt säga att vi i Vänsterpartiet protesterat vid varje steg, men det ändrar inget. För det skär i hjärtat att tänka på att någon av de andra t-banepassagerarna kanske bara har ett t-stopp kvar i detta land som de flytt till för att undvika krig, tortyr och utsatthet.

Jag skriver den här artikeln lika mycket – om inte mer – som stockholmare och Rinkebybo som jag gör som gruppledare för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige. Likt många av er som hört av sig till mig vet jag inte riktigt vad jag kan göra för att få stopp på detta. Om flyktingpolitiken kan jag bara väcka opinion och göra min röst hörd som er andra.

Det är inte Stockholms stad som beslutar om flyktingpolitik, och det är inte vi som bestämmer över polisens mandat. Men vi Stockholmspolitiker har förstås ett ansvar för alla stockholmare och vi måste tala öppet om vad som håller på att hända.

Annons
X

Vad händer med en stad där vi får poliskontroller i skolor och tunnelbanor? Vad händer med de andra eleverna på en skola där deras klasskamrater inte vågar gå ut på rasten för att de kanske aldrig kommer tillbaka in? Hur får man en god pedagogisk miljö i det klassrummet?

Jag blir förkrossad när människor hör av sig till mig och vill veta varför jag går med på detta. Det gör jag inte, jag vill inte att detta sker i mitt namn.

Låt oss tillsammans utkräva ansvar från dem som faktiskt beslutat om detta.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  ANN-MARGARETHE LIVH

  gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms stadshus

  Mer debatt om invandring:

  Läs även

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X