Annons
X
Annons
X

Hansdotter glad femma igen

Ingen pallplats. Men efter den andra femteplatsen i rad var Frida Hansdotter lika glad ändå.

– Superkul att åka så här bra på hemmaplan. Pallplatsen kanske kommer en annan dag, säger hon.

[object Object]
Frida Hansdotter i Åre på onsdagen. Foto: SCANPIX

1-5-5 är Fridas resultatrad i storslalom. Med resultatet i Åre visade 27-åringen att hon inte bara är en dagslända utan har etablerat sig i världstoppen. Det är resultatet av en omstart och nysatsning i grenen genom idogt tävlande i europacupen som är tävlingsformen under världscupen.

Det fanns ett tag förhoppningar att det kunde ha blivit en ännu bättre placering i snöyran i Åre. Hon låg ett tag på pallplats men blev passerad av ett par åkare på slutet.

Men hon kände sig inte speciellt besviken.

Annons
X

– Nej det var kul att åka i dag. Bra backe och fin stämning, säger Frida.

Hon var nöjd att än en gång kunna visa för sig själv att hon utvecklats till en bra storslalomåkare. Och för varje bra placering får hon en bättre startposition, det kan vara en tidsfråga innan hon får starta i den första startgruppen vilket ger Frida större chanser att nå pallen.

I dag är det slalom i Åre. Det är Fridas normalt sett starkaste gren där hon har två andraplatser i världscupen, den senaste i Andorra förra säsongen. Men olikt storslalom har den här säsongen inletts tveksamt med en uråkning i Levi och en 13:e plats i slalom och hon är ivrig att hon kan kämpa i toppen även i slalom.

– Jag är revanschsugen och tänker ge järnet, säger hon.

Frida Hansdotter var inte den enda svenskan som såg nöjd ut i målområdet. Två blågula åkare hamnade bland topp tio och åttan Jessica Lindell Vikarby kände sig lättad efter en tung period.

– Det här stärkte självförtroendet, säger hon.

Huddingeåkaren fick en svacka lagom till tävlingarna i Aspen och har inte fått åkningen att flyta vare sig i storslalom eller super-G. Men i Åre kom känslan åter och nu fick hon ro i kroppen inför juluppehållet.

– Det här var den bästa julklappen jag kunde få, säger Jessica som hoppas att känslan ska smitta av sig även till super-G-åkningen.

Maria Pietilä Holmner som kände av vad som förmodligen är en annalkande förkylning blev 16:e och Sara Hector 20:e.

Tävlingens prestation svarade tyskan Viktoria Rebensburg för. I S:t Moritz blev hon tvåa efter Tina Maze men nu tog hon en gruvlig revansch. Rebensburg tog en ledning med 1,12 sekunder i första åket. Trots en svår miss i andra höll hon undan och hon vann med 62 hundradelar före österrikiskan Anna Fenninger. Tina Maze som fick sin fyra tävlingar långa segersvit bruten blev trea.

Annons
Annons
X

Frida Hansdotter i Åre på onsdagen.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X