Annons

Hans Wallmark: Moderaterna tar ansvar för Sverige

”Att en ny försvarsöverenskommelse kunde komma på plats var helt nödvändigt”, skriver Hans Wallmark (M).
”Att en ny försvarsöverenskommelse kunde komma på plats var helt nödvändigt”, skriver Hans Wallmark (M). Foto: Henrik Montgomery/TT

Om Moderaterna hade valt att stå utanför försvarsuppgörelsen är risken överhängande att försvaret skulle ha fått betydligt mindre resurser. Detta hade inte varit acceptabelt i den oroliga omvärld vi nu befinner oss i, skriver Moderaternas försvarspolitiska talesperson Hans Wallmark.

Under strecket
Publicerad

En tredje försvarsuppgörelse har slutits mellan oppositionspartier och den rödgröna minoritetsregeringen. Moderaterna och Centerpartiet har medverkat till att försvaret tillförs 2,7 miljarder kronor för 2018. För att ingen tvekan ska råda om planeringsförutsättningarna hos de myndigheter inklusive Försvarsmakten som får mer pengar, är det självklart att det även ges försäkringar om samma nivåer för 2019 och 2020 i de delar uppgörelsen berör.

Samtidigt har det varit viktigt att inte sluta en treårsöverenskommelse. Det finns nämligen all anledning givet exempelvis större materielprojekt och andra utmaningar inom försvars- och säkerhetsområdet att bereda sig på ännu högre nivåer för kommande år.

Annons
Annons
Annons