Annons

Hans Wallmark: ”Fredsvännerna” spelar främmande makt i händerna

Demonstration mot Aurora 17.
Demonstration mot Aurora 17. Foto: Janerik Henriksson/TT

Protesterna mot Aurora 17 bortser från att övningen handlar om att kunna skydda Sveriges gränser. Samtidigt ser ”fredsvännerna” mellan fingrarna på rysk aggression, skriver moderaternas försvarspolitiske talesperson Hans Wallmark.

Under strecket
Publicerad

Just nu pågår den stora svenska försvarsövningen Aurora 17 med deltagande förband från Finland och en rad Natoländer. Det är mycket bra att övningen, den största i sitt slag på drygt 20 år, genomförs. Sverige behöver träna våra egna förmågor och vi behöver öva samverkan tillsammans med nära vänner. Sverige kan, och ska, ta ett stort ansvar för att stärka säkerheten i vårt närområde. En bärande pelare för det svenska försvaret är förmågan att kunna ge stöd och hjälp men också att kunna ta emot stöd och hjälp.

Aurora 17 är inte den enda övningen i närområdet under september. Medan det fredligt sinnade Sverige övar hur vi kan försvara våra gränser genomför det allt mer aggressiva och revanschistiska Ryssland den mångdubbelt så stora Zapad 2017 där anfall står i centrum.

Annons
Annons
Annons