X
Annons
X

Hans arbetsplats: Två tredjedelar av Sverige

För Julle Lundström från Uppsala är tjänstebilen ett omistligt arbetsredskap. Varje vecka går färden norrut – eller till Gotland – för att besöka butiker som behöver ny utrustning eller inredning.

Julle Lundström har ett distrikt som omfattar nästan två tredjedelar av Sveriges yta.
Julle Lundström har ett distrikt som omfattar nästan två tredjedelar av Sveriges yta. Foto: Eric Lund/TT

Med ett distrikt som omfattar nästan två tredjedelar av Sveriges yta är det konstigt att Julle Lundström inte kör längre än 6 000 mil per år. Fast det innebär ändå i genomsnitt 24 mil varje dag, räknat på 250 arbetsdagar.

Julle Lundström har ett distrikt som omfattar nästan två tredjedelar av Sveriges yta.

Foto: Eric Lund/TT Bild 1 av 5

Julle Lundström säljer utrustning till butiker. Den här dagen har han provexemplar av hyllfack för exempelvis tvålflaskor i bagageutrymmet på sin tjänstebil.

Foto: Eric Lund/TT Bild 2 av 5

Julle Lundström kör en Honda CR-V. ”Den är väldigt bekväm, sikten är bra tack vare den höga sittställningen och förarstolen håller för många mils körning”, säger han.

Foto: Eric Lund/TT Bild 3 av 5

Nya CR-V kommer till Sverige under 2018, men hybridversionen lär dröja längre och kommer dessutom inte att ge någon bonus i det nya skattesystemet. Därtill krävs laddhybridteknik.

Foto: Honda Bild 4 av 5

Mazda CX-5 är en av alla kompakta suv-bilar i samma storleksklass som Honda CR-V. Mot det här segmentet vänder både privatköpare och företag sina blickar i allt högre utsträckning.

Foto: Eric Lund/TT Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X