Annons

Hanna Järver hittar drivkraft i dödsångesten

Hanna Järvers egen favorit på det kommande debutalbumet är titelspåret "So long". "Jag tyckte den stack ut lite från det jag hade gjort tidigare. Det var också den sista låten jag skrev. När jag hade gjort det kände jag att 'det här är skivan'", säger hon.
Hanna Järvers egen favorit på det kommande debutalbumet är titelspåret "So long". "Jag tyckte den stack ut lite från det jag hade gjort tidigare. Det var också den sista låten jag skrev. När jag hade gjort det kände jag att 'det här är skivan'", säger hon. Foto: Anders Wiklund/TT

Hon har kallats "Sveriges nästa popsensation" men känner inget sug efter att fylla Ullevi.

När Hanna Järver släpper nytt album går hon bort från ungdomens Örebro, och in i vuxenliv och existentiell ångest.

TT TT
Publicerad

2016 kom Hanna Järvers ep "Närke" med hitlåten "Alabamatröjan" som gav henne två P3 Guld-nomineringar.

Nu går hon vidare med sin första fullängdare "So long".

Hanna Järver är aktuell med sitt debutalbum "So long". "Det kändes så många gånger som att det aldrig skulle bli klart och att det inte skulle bli som jag har tänkt. Nu är det färdigt och det känns så bra i magen", säger hon.

Foto: Anders Wiklund/TT Bild 1 av 4

Hon var dubbelt nominerad på P3 Guld och har spelats flitigt på radion. Nu släpper Hanna Järver sitt debutalbum "So Long".

Foto: Anders Wiklund/TT Bild 2 av 4

På det nya albumet funderar Hanna Järver över existentiella frågor, precis som på fritiden. "Döden tänker jag faktiskt på mycket varje dag", säger hon.

Foto: Anders Wiklund/TT Bild 3 av 4

Hanna Järver är aktuell med sitt debutalbum "So long". "Det har absolut inte varit lätt, för det mesta har det varit svårt. Som det ska vara att göra musik", säger Hanna Järver.

Foto: Anders Wiklund/TT Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons