Hånleende domaren dömer England

Vi svenskar minns domaren Carlos Simon för att han flinade när han visade ut Teddy Lucic i åttondelsfinalen för fyra år sedan. I resten av världen är han mest känd för sina felbedömningar som ledde till att han blev avstängd. Nu är han tillbaka i hetluften och ska döma England – USA.

Under strecket
Publicerad
Carlos Simon visar ut Lucic.

Carlos Simon visar ut Lucic.

Foto: CHRISTOF STACHE/AP
Annons

De brittiska tidningarna har inte undgått att Carlos Simon ska döma deras öppningsmatch. Vid VM i Tyskland för fyra år sedan var det många som hånskrattade åt den brasilianske domaren som delade ut 17 gula kort och ett rött kort (det till Teddy Lucic) på tre matcher. Många menade att det knappt borde ha dömts frispark i situationerna. Han fick snabbt nidnamn som ”Dealer från Las Vegas”, ”skurken” och ”bedragaren”.

Det har inte gått så mycket bättre för 44-årige Simon efter VM 2006. I den inhemska ligan har Carlos Simon blivit avstängd i sex veckor efter att ha gjort för många ”uppenbara misstag”. Bland annat dömde han bort ett helt korrekt mål i en match mellan Palmeiras och Fluminese. Palmeiras president Luiz Gonzaga Belluzzo var rasande efter matchen enligt Daily Mail.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons