X
Annons
X
Fördjupning

Hanif Bali till BBC: ”Vi kan ta emot noll flyktingar”

Glöm partiledningen – Hanif Bali styrs av andra grupper inom partiet. M-ledningens kritik tar han lätt på.

– De har stor oförståelse för vilken situation jag är i. Nämligen att jag är större än alla de andra tillsammans. Då kommer några följare vara galningar, säger Hanif Bali.

Moderata riksdagsledamoten Hanif Bali intervjuades under onsdagen av BBC World. Det är andra internationella intervjun han gjort den senaste veckan – nyligen var han med i Fox News.
Moderata riksdagsledamoten Hanif Bali intervjuades under onsdagen av BBC World. Det är andra internationella intervjun han gjort den senaste veckan – nyligen var han med i Fox News. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

När brittiska Daily Mail skriver om den svenska oppositionens största hopp är det inte Ulf Kristersson de intervjuar. Moderaten Hanif Bali beskrivs i stället som en back bencher, en riksdagsledamot med liten formell makt, men som ändå varit tongivande i omsvängningen av migrationspolitiken. "En skäggig iranier som kom till Sverige som flykting och förolämpar folk på Twitter" skriver tidningen.

Moderata riksdagsledamoten Hanif Bali intervjuades under onsdagen av BBC World. Det är andra internationella intervjun han gjort den senaste veckan – nyligen var han med i Fox News.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 6

Mellan tagningarna frågar BBC-reportern Hanif Bali om han blir nästa statsminister. ”Vilken dag som helst nu”, svarar riksdagsledamoten.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 2 av 6

Hanif Bali berättar för BBC att han oroat sig för att hans stöd framförallt låg hos högerextrema väljare och kanske till och med köpta konton. – Men provvalet i Stockholm bevisade hur starkt stödet är för mig i Moderaterna, säger han i intervjun.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 3 av 6

Trots Hanif Balis många påhopp mot politiska motståndare, som flera gånger varit väldigt grova, låter partiledningen honom hållas. Ett synsätt är att borgerligheten är i underläge på nätet, och att Hanif Bali är en av få som orkar stå emot.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 4 av 6

”Jag tror att SD:s popularitet kommer att minska om vi löser problemen som finns med migration”, säger Hanif Bali till SvD.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 5 av 6

Många i Moderaterna ser Hanif Bali som ett politiskt underbarn, som de senaste åren lyckats få fram fler policyförslag än vad andra tillsammans har gjort.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X