Annons

Handplockat – fem krogar som tänker lite längre

Allt fler kroggäster kräver att restauranger har ett hållbart tänk och serverar lokalproducerade råvaror. Hitta till fem krogar med cirkulär tanke, smarta kompostlösningar och där kockarna har jaktlicens.

Publicerad
Henrik Norström.
Henrik Norström. Foto: Malin Hoelstad

Den bästa tiden hos Lux Dag för Dag på Lilla Essingen är hösten, då viltsäsongen inleds. Eftersom krögaren Henrik Norström är med i ett jaktlag blir det mycket egenfällt på menyn ända tills januari. Lux köper bara in hela djur och inget går till spillo. Bland annat kokar man buljong av skroven och serverar med handskurna nudlar och grönsaker från eko-farmen Under Tallarna utanför Järna.

Henrik Norström.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 7
Foto: Skåpmat Bild 2 av 7
Foto: Skåpmat Bild 3 av 7

Gustav Öhman.

Foto: Eriks Olsson Bild 4 av 7

Gastrologik.

Foto: Therese Jahnson Bild 5 av 7
Foto: Erica Wessman/Concept blanc Bild 6 av 7
Foto: Volt Bild 7 av 7
Annons
Annons
Annons
Annons