Handlarna rasar mot Boultbee

När Stockholms stad skulle sälja tio köpcentrum till brittiska Boultbee, var det en jätteaffär som väckte uppmärksamhet även utanför Stockholm. Raffe Lanouar, handlare i Västerås kontaktade alla 101 ledamöter i Stockholms kommunfullmäktige, för att varna politikerna om företaget.

Under strecket
Publicerad
Annons

Raffe Lanoar, handlare i Västerås sedan 24 år, driver en damklädesaffär i centrala Västerås. I hans skyltfönster hänger ett stort plakat med varning för fastighetsägaren Boultbee, som han ser som ett hot mot småföretagare och affärscentrumen i Sverige. När han fick veta att Stockholms stads politiker 2007 stod i begrepp att sälja centrumkompaniet till Boultbee faxade han till partierna i Stadshuset, och utfärdade varningar i mejl till alla 101 ledamöter i Stockholms kommunfullmäktige.

– Jag var tvungen att varna när jag hörde att Stockholms stad skulle sälja till Boultbee. Med andra fastighetsägare har man kunnat förhandla och komma överens, men de här är helt ociviliserade. De kommer till dig med ett kontrakt och säger ”acceptera eller flytta”, säger Raffe Lanouar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons