Annons

Handlare ratar gasat kött

Livsmedelsbranschens gasning av kött upprör. Men alla handlare säljer inte gasat kött. ­Lennart Rowland, Ica-handlare i Stuvsta, paketerar köttet i butiken. Den största fördelen är mörheten, menar han.

Publicerad

Svenskt kött syrechockas för att ge röd och fin färg. Men en ny avhandling visar att gasen som använs gör köttet segt och torrt och bidrar till ökad bakterierisk.

Det vill Lennart Rowland, Ica-handlare i Stuvsta, undvika och har valt att hantera allt kött i butiken, utan gas.

På Ica i Stavsta hanteras två ton kött i veckan. Ica-handlaren Lennart Rowland menar att den största fördelen med att paketera i butiken är mörheten.

Foto: LARS PEHRSON Bild 1 av 2

Att skära lövbiff är tidskrävande, menar butiksägare Lennart Rowland.

Foto: LARS PEHRSON Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons