X
Annons
X

Handgriplig design

Staffan Holm är snickaren som blev formgivare och som fortsätter att tänka med händerna.
– Jag drömmer om att få göra ännu fler konstprojekt i framtiden, där jag kan utforska fritt, säger han.

**En nyfiken **skapare redan som liten som valde pappas hobbyverkstad framför fotbollsplan eller hockeyrink. En tänkare som "måste idissla" alla idéer i lugn och ro. Och en hantverkare som till slut bestämde sig för att själv ta makten över de former som skulle skapas, istället för att utgå från någon annans ritningar. Staffan Holm är en udda fågel på den svenska designhimlen.

– Det är nog lite ovanligt bland formgivare att vara som jag, med bakgrund som snickare. Många varnade mig för det, de sa "du som kan sånt här kommer att bli blockerad, du kommer inte att kunna tänka fritt när du designar". Men för mig har det varit tvärtom. Inget provocerar mig så mycket som när någon säger att det jag vill göra inte kommer att funka. Då blir jag totalt obstinat, säger Staffan Holm med ett leende.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR BILDSPEL. Prisbelönta pallen Spin, för Swedese, är Staffans bevis att det går att böja trä åt mer än ett håll.

Foto: Clive Tompsett Bild 1 av 3

Soffbordet Newton skapade Staffan på HDK tillsammans med Dan Sunaga. De lekte med en plastring för att se vilka former de kunde få fram, och bordet blev resultatet av leken.

Bild 2 av 3

Tanken med krokarna Gym är att köparen ska kunna skapa en egen installation på väggen genom att använda olika färger och storlekar.

Foto: Rasmus Norlan Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X