Händerna fulla

Siw Malmkvist har alltid beskrivits som ett yrväder, ständigt sprallig och väldigt förtjust i att prata. Hon oroar sig alltid när hon ska pröva något nytt, som nu med en dramatisk roll i Cabaret, men hon kan ändå inte låta bli att tacka ja. Repetitionerna av Cabaret på Stockholms stadsteater där Siw Malmkvist spelar den tyska kvinna Fräulein Schneider som blir kär i den judiske frukthandlaren Herr Schultz, som görs av Sven Wollter.

Under strecket
Publicerad
DAN HANSSON
Foto: DAN HANSSON
Annons

Mamma är lik sin mamma, sjöng Siw Malmkvist på 60-talet med en text av Stikkan Anderson: ”Mamma är lik sin mamma, har samma gamla sysslor som ska skötas, vi har samma röda knän, samma präktiga migrän”. En riktigt tidig feministisk kampsång, eller?
– Jag tyckte det var en himla bra låt men tänkte inte alls på vad texten handlade om. Jag måste varit korkad, utbrister hon.

– Det var ju ett inlägg i kvinno­debatten men jag bara sjöng och var glad, haha. Den ropar publiken efter än idag. Jag sjöng in den på tyska också och då blev gubbarna så förbannade för den var skarpare än den svenska versionen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons