Annons
X
Annons
X

Handelsstoppet med GGF-aktie hävs inte

Köpet av The Pirate Bay kan dra ut på tiden. För att affären ska gå igenom krävs att Aktietorget upphäver handelsstoppet med bolagets aktie och nu kräver Hans Pandeya att så sker direkt. Men Aktietorget ger kalla handen. ”Det lär ta minst ett par veckor”, säger Peter Gönzci på Aktietorget till SvD.se och utesluter inte att bolaget helt kastas ut.

Läs mer om Pirate Bay-affären

Pirate Bay tar köksvägen till utedasset http://www.e24.se/analys/foretagochbors/artikel_1421959.e24 Följ SvD.se om integritetsfrågor twitter.com The Pirate Bay svd.se

Den extrainsatta bolagsstämman i Global Gaming Factory X godkände idag köpet av The Pirate Bay. Men trots det kan affären dra ut på tiden. Skälet är bolaget nu ska genomföra en nyemission för att få in pengar, men det går inte så länge det råder handelsstopp med GGF:s aktie på Aktietorget.

Och nu går Pandeya till attack mot marknadsplatsen. Under dagens presskonferens krävde han att handelsstoppet hävs direkt.

– Det är helt oacceptabelt. Ska aktiespararna, småspararna, nu inte kunna handla med aktien. Handelsstoppet måste hävas idag, säger Pandeya.

Annons
X

Planen var att The Pirate Bay skulle gå över i GGF:s ägo så fort all pappersformalia är klar. Det beräknas ta mellan sju och tio dagar. I den plan GGF har presenterat nämns den 12 september som slutdatum.

Men Aktietorget ger kalla handen åt kravet. Beskedet därifrån är att handelsstoppet kvarstår tills den disciplinnämnd som ska granska företaget kommit med ett utlåtande. Det lär ta flera veckor, uppger Aktietorgets vice vd Peter Gönzci för SvD.se.

– Min bästa gissning är att det tar ett par veckor innan disciplinkommmitéen kunnat uttala sig. Och det är inte sagt att det blir någon handel ens efter det, säger Gönzci och fortsätter:

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Vi har bedömt att det är så allvarliga misstag som begåtts och att de inte har förmåga att se till att informationsgivningen är korrekt. Då ska vi inte ha handel med aktien.

  Pandeya kallar stoppet för oacceptabelt – vad säger du om det?

  – Vi gör på det här sättet eftersom det är vår skyldighet. Det är så här marknadsövervakning ska bedrivas enligt både lagar och föreskrifter från Finansinspektionen. Det finns inga argument för att få oss att bryta mot lagarna, säger Gönzci.

  SvD.se:s twitterflöde om integritetsfrågor twitter.com från GGF (extern länk) aktietorget.se
  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X