Handelsbankens vinst starkare än väntat – tappar på börsen

Valentina Egle, 80 år, flyttade till Lettland från Magadan i östra Ryssland för 28 år sedan. Hon är icke-medborgare och har ett så kallat främlingspass. För henne har det aldrig varit aktuellt att gör de prov i det lettiska språket och samhällskunskap som krävs för att bli lettisk medborgare. ”Att lära sig att behärska lettiska i min ålder är omöjligt”, säger hon.
Valentina Egle, 80 år, flyttade till Lettland från Magadan i östra Ryssland för 28 år sedan. Hon är icke-medborgare och har ett så kallat främlingspass. För henne har det aldrig varit aktuellt att gör de prov i det lettiska språket och samhällskunskap som krävs för att bli lettisk medborgare. ”Att lära sig att behärska lettiska i min ålder är omöjligt”, säger hon. Foto: Johanna Henriksson

Handelsbanken överträffade analytikernas förväntningar i årets första kvartalsrapport. Samtidigt flaggar banken för att dela ut mer pengar till aktieägarna.

Men börsen reagerade surt på rapporten.

Under strecket
TT
Publicerad

Handelsbanken, med koncernchef Anders Bouvin, redovisar delårsrapport. Arkivbild.

Foto: Noella Johansson/TT
Annons

Högre utlåningsvolymer, högre provisioner i aktie- och fondhandel och en slimmad personalstyrka bidrog till att stärka Handelsbankens rörelseresultat i första kvartalet.

Samtidigt håvade banken in mer intäkter än analytikerna hade räknat med. Och rörelsevinsten steg till 5 347 miljoner kronor, jämfört med vinsten på 4 967 miljoner kronor motsvarande period 2016. Men börsen lät sig inte blidkas av beskedet och vid 14.30-tiden hade aktien fallit med 1,5 procent.

Annons
Annons
Annons