”Han var en bättre make än sångare”

Roy Orbison, som alltid bar sina mörka solglasögon, är en av rockens stora. Men hans liv var fyllt av tragedier och när han stod på höjdpunkten 1988 dog han i en massiv hjärtattack.
–Det var en chock förstås. Jag hade aldrig varit orolig för hans hälsa, säger änkan Barbara Orbison, som ligger bakom en ny skivbox, 20 år efter sångarens död.

Under strecket
Publicerad
SCANPIX MONTAGE SVD.SE
Foto: SCANPIX MONTAGE SVD.SE
Annons

De som aldrig kan få nog av Roy Orbison har 107 låtar att lyssna igenom. Naturligtvis är alla gamla hits med men också tidiga hemupptagningar. Alla som dras till en rockstjärna som sjunger lätt operaaktiga ballader, gärna med falsettröst, ackompanjerad av smöriga stråkar och texter som dryper av ensamhet – Roy Orbison är er man. Det är knappast en tillfällighet att livelåten It's over finns med på nya samlingen, en låt han sjöng på sin sista konsert.

–Det var väldigt känslosamt att gräva fram alla låtar, fotografier och affischer. Min son Roy Jr, som förresten har ett hus på Österlen, hjälpte mig och det är klar att tårarna var nära när man går igenom 20 års minnen, säger 57-åriga Barbara Orbison, änka till Roy.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons