Han slog till direkt

Marcus Kristoffersson är tillbaka i Djurgården. Och gick direkt in på bus- ligans tio-i-topp.

Under strecket
Publicerad
Annons

– Ojdå, det var väl inte meningen. Jag spelar fysiskt men inte ojust, säger Djurgårdens nygamle torped - han spelade ju i Dif guld-året 2001.
Marcus Kristoffersson behövde bara en match för att gå direkt in på listan över elitseriens värsta busar (se statistik, sid 22).
Förutom utvisningarna presenterade han sig också med ett elegant målpass till Dif:s 1-0. Kristoffersson är en torped i ordets rätta betydelse: han är stor, stark, snabb och går rakt på. Och tar för sig. Mot Modo i tisdags (5-0) åkte han ut på först två plus två minuter för en skärmytsling med tuffe Magnus Wernblom, och sedan matchstraff (25 minuter) för ett slagsmål med Jesper Damgaard.

- Jag kan ju inte lägga mig ner och dö när jag blir påhoppad. Och det gör inget om motståndarna är förbannade på mig i stället för att koncentrera sig på spelet. Men jag vill spela så mycket som möjligt, och inte bli avstängd, säger han.
Det blir han inte. Marcus finns med när Dif möter Södertälje på bortaplan i kväll.
Marcus Kristoffersson har inte
spelat ishockey sedan mitten av april, då AHL avslutades för hans lag Utah Grizzlies, farmarlag till Dallas Stars. Det blev inga matcher för Stars, men 62 matcher i fjol för Utah (tio mål/nio assist).

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons