Annons

Han ska stoppa OS-festen i Stockholm

Giovanni Malago, ordförande i Italiens olympiska kommitté Coni, hoppas att Italien återigen ska få arrangera vinter-OS och därmed snuva Sverige på spelen. Det skulle i så fall bli tredje gången som Italien får arrangera vinter-OS och den första sedan Turin 2006. Arkivbild.
Giovanni Malago, ordförande i Italiens olympiska kommitté Coni, hoppas att Italien återigen ska få arrangera vinter-OS och därmed snuva Sverige på spelen. Det skulle i så fall bli tredje gången som Italien får arrangera vinter-OS och den första sedan Turin 2006. Arkivbild. Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Vad kan stoppa Stockholm från att få arrangera vinter-OS 2026?

Giovanni Malago hoppas att han har svaret.

TT har träffat mannen vars uppgift är att spräcka Sveriges OS-dröm och se till att Milano-Cortina vinner omröstningen om drygt en vecka.

Under strecket
Tobias Österberg / TT
Publicerad

Ordförande för Italiens olympiska kommitté, Giovanni Malago, på sitt kontor i Rom. Snart ska det avgöras om det blir Italien med Milano och Cortina eller Stockholm-Åre som får arrangera vinter-OS 2026. Arkivbild.

Foto: Andrew Medichini/AP/TT Bild 1 av 3

Invigningsceremonin är tänkt att äga rum på San Siro, den klassiska fotbollsarenan som är Milans och Inters hemmaarena. Det skulle i så fall betyda att 80 000 åskådare skulle kunna följa invigningen på plats. Arkivbild.

Foto: Antonio Calanni/AP/TT Bild 2 av 3

Medaljceremonierna ska äga rum på torget framför katedralen i Milano. Giovanni Malago, ordförande för Italiens olympiska kommitté, säger att det är ett sätt att kombinera arrangemanget med en kulturhistoriskt intressant plats. Arkivbild.

Foto: Luca Bruno/AP/TT Bild 3 av 3

Drygt 35 minuter efter utsatt tid tar han slutligen emot på sitt kontor.

– Jag är så ledsen, säger Giovanni Malago och förklarar i samma mening hur mycket det är som sker just nu.

Annons
Annons
Annons