X
Annons
X

Per Gudmundson: Han satte Sverige före KD

**”Kanske är det så att en trefoting bara klarar av att dansa stapplande vals. Så länge musiken går i kravlös tretakt klarar sig valstrion hjälpligt att släpa sig över dansgolvet. Men så fort det krävs nya steg och andra takter kommer trefotingen att göra publiken besviken”**Göran Hägglund drar i riksdagen 2009 paralleller mellan oppositionen och tv-programmet Let's dance.
**”Kanske är det så att en trefoting bara klarar av att dansa stapplande vals. Så länge musiken går i kravlös tretakt klarar sig valstrion hjälpligt att släpa sig över dansgolvet. Men så fort det krävs nya steg och andra takter kommer trefotingen att göra publiken besviken”**Göran Hägglund drar i riksdagen 2009 paralleller mellan oppositionen och tv-programmet Let's dance. Foto: TT
Publicerad

Göran Hägglund avgår som partiledare för Kristdemokraterna på ett extra riksting under våren, meddelade han på torsdagen. Han kommer att bli ihågkommen som en politisk ledare som satte rikets väl före sitt eget partis.

Göran Hägglund blev partiledare 2004 efter att ha varit riksdagsman sedan 1991. Under hans första år på posten grundades den borgerliga Alliansen, en politisk formation som på alla plan har format Hägglunds partiledarskap.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X