Tog för lite semester – hotas nu med utvisning

Usman Asif kom från Pakistan till Sverige för sju år sedan. Han är högutbildad och har etablerat sig i Sverige med arbete och familj. Nu riskerar han att utvisas av ett enda skäl: Han har tagit för lite semester.

Under strecket
Publicerad

Usman Asif med dottern Ifrah Usman och sonen Abdullah Usman. Arbetsgivare i såväl Sverige, Danmark och Norge skriker efter Usman Asifs kompetens. Men Migrationsverket anser att för lite semester är skäl nog att utvisa honom ur landet.

Foto: Anders Ahlgren

Usman Asif riskerar nu att utvisas för att ha tagit ut för få semsterdagar. Och trots att han betalar skatt och har arbetat i flera år i Sverige har varken han eller hans barn rätt till fri sjukvård här. Detta för att de saknar permanent uppehållstillstånd.

Foto: Anders Ahlgren

Usman Asif sökte sig först till Sverige för att ta en magisterexamen i Sverige. Han fick arbete, har bostadsrätt i Sverige och har enligt sin arbetsgivare blivit oersättlig här. Nu utvisningshotas han för att ha tagit ut för få semesterdagar.

Foto: Anders Ahlgren
Annons

Usman Asif sökte sig för sju år sedan till Sverige för att ta magisterexamen i datavetenskap vid Mälardalens högskola i Västerås.

För fyra år sedan började han jobba som projektledare vid Sellbranch i Stockholm – en officiell partner till Yahoo, Twitter och Dailymail.com i Norden – och arbetar just nu på ett Yahoo-projekt.

Annons
Annons
Annons